Bed & Breakfast

søndag den 22. oktober 2017

Bladkugler og grønt til julehaven.

Nedfaldne blade i enorme mangder, er det nok ikke kun mig der har. Jeg bruger lidt af dem til bladkugler, som skal pynte i efterårs og julehaven.
Kuglerne er ganske simple at lave. Tag en håndfuld blade og vikl vinseltråd omkring, læg flere blad omkring og vikl, fortsæt til kuglen har den størrelse du ønsker dig. Enden af vinseltråden hæftes lidt i det tråd der er viklet om.

Har man nu slet ingen nedfaldne blade, kan en tur i skoven, men en rulle vinseltråd i lommen, være en god ide.


Fredag eftermiddag og lørdag har vi samlet gran til julehaven. Fredag fik vi fældet alle de træer der skal stå rundt omkring i haven og danne rum. De blev sat lørdag, og sidst på eftermiddagen fik vi fældet og hentet groft og rustikt gran fra et forblæst læhegn. Det grove gran er perfekt til at give julehaven en eventyrlig stemning.

 Jeg opdagede at de første forårsløg allerede er på vej :-) 


I den kommende uge går jeg igang med den del af julehaven der er under åben himmel. Alle skurvogne, legehuse og julemandens værksted er færdige indenfor, og dørene lukkede.


Kreativiteten bobler og ideerne står i kø, elsker denne tid på året hvor haven forvandles til en eventyrlig grøn julehave.

fredag den 20. oktober 2017

Efterårspyntning af minidrivhus.

Det lille drivhus har jeg pyntet med grene og blade fra egetræerne, pærer, georginer og levende lys i små glas. Når jeg laver julehaven, bliver det noget med gran og en lille lyskæde, og så noget pynt af en art.


Først er kvistene med egeløv lagt i bunden. Derefter plaserede jeg små genbrugsglas rundt omkring. Så pærene og til sidst georginhoveder.


Istedet for pærer kunne bruges æbler eller græskar.


Når mørket falder på, ser det helt eventyrligt ud med de små fyrfadslys i glassene.


Kun fantasien sætter grænser for hvad der kan pyntes med. 
Selv om jeg nu er begyndt på årets julehave, nydes efteråret for fulde drag. Jeg er jo ude og kan gøre det hele tiden.

Rigtig god weekend.

torsdag den 19. oktober 2017

Kål til dekoration.

Har man ligesom jeg kål i lange baner, ja så mange at de ikke bliver spist, lige med det samme, kan de jo bruges til dekoration. Jeg har gravet nogle forskellige op og sat i potter. Jeg var faktisk spændt på om de kunne holde saftspændingen, for noget af jorden faldt af roden. Det er gået fint, og alle 3 slags står så fint.


Almindelig grønkål. Jorden i potterne har jeg dækket med mos. I gamle dage brugte man grønkål som juletræ i stuen.


Palmekålen er meget dekorativ, og har en fantastisk farve.


Egentlig var det kun den røde grønkål jeg havde tænkt skulle i potter, godt jeg kan tænke om igen.

De røde grønkål er blevet vildt store, der kom kun 6 planter, så de har haft god plads.


Selv om kålen kommer i potte, kan de jo stadig spises, når de ikke skal bruges til dekoration længere.

Grønkål og palmekål kommer jeg i grøntsagsjuicen. Grønkålen bruges også fintsnittet til salat. De røde grønkål har været fredet til julehaven, dem kan vi spise efter jul.

onsdag den 18. oktober 2017

Kartoffelferie og højbede.

Højbedene er blevet ordnet for sidste gang i år. Der er fjernet ukrudt og mange af bedene er blevet tømt. Flisen i gangene er også blevet luget for ukrudt og selvsåede planter.


Der er sat hvidløg i små sirlige rækker.


Efter sådan en oprydning er der fest i hønsegården.


Kartoffelferien er et godt tidspunkt at få taget kartoflerne op på. De var rigtig fine og der var mange store bagekartofler imellem.


Bladbederne står fint endnu. Der er også fortsat porrer, rødbeder, persille, persillerødder, grønkål og palmekål at hente af.


Efterår er nu ikke så tosset :-) 

mandag den 16. oktober 2017

5 års blogfødselsdag.

D. 26 september rundede min blog 5 år, og det var først i dag jeg kom til at tænke på det. Utroligt som tiden er fløjet afsted i de 5 år. Det er blevet til 1576 indlæg, hvori jeg har delt glæden ved mit haveliv og hvad der ellers lige sker i min verden. Bloggen er ikke kun til glæde for jer der læser med, den er for mig selv en veldokumenteret billeddagbog.Mit liv har forandret sig virkelig meget i de 5 år. Da jeg startede med at blogge havde jeg arbejde som handicaphjælper. Nu er det godt 3 år siden jeg tog den svære beslutning og sagde mit job op. Siden har jeg været fuldtids havekone, og jeg har bestemt ikke fortrudt. Jeg elsker mit liv herhjemme i haven. Jeg laver det jeg allerhelst vil, hele tiden, og jeg bestemmer selv hvornår jeg vil det.Det er en stor daglig glæde at dele haveglæden og skabertrangen med andre, og smitte med lidt kreativitet. I den tid jeg har blogget har jeg lært så mange fantastisk dejlige mennesker at kende, som jeg har savnet tidligere i mit liv.Der er så mange nye døre der har åbnet sig i de 5 år, som jeg aldrig havde drømt om. Gad vide hvad der kommer til at ske de næste  5 år. Med et lyst og åbent sind, en positiv tilgang til det meste, og en hjerne der altid tænker i kreative baner, er det virkeligt svært at spå om. Alt kan ske.Jeg har verdens bedste mand der altid bakker mig 100% op. En familie, og gode venner der hjælper når det brænder på. For det gør det også af og til, når jeg er lidt for optimistisk og får rodet for meget sammen. Jeg er meget taknemmelig og glad.

En stor tak til alle jer der læser med, uden jer ville glæden ved at blogge ikke være så stor. Glæder mig til at blogge videre.

Jeg har ingen indtægter på bloggen, alle indlæg skrives af lyst.

søndag den 15. oktober 2017

Opstamning og julehavegrønt.

I dag har vi opstammet nogle af de store grantræer i den parklignende del af haven. De var blevet lidt for brede og tog lidt for meget af lyset. Egentligt er det et vinterprojekt, men da det ville være synd at det fine gran går til spilde, har vi gjort det nu. De afsavede grene fra opstamningen, eller noget af dem, kan bruges til julehaven. Det er meget velegnet til eventyrjuletræer og til større dekorationer i haven.

Før.
Buskene med de glødene høstfarver er Aronia eller surbær.


Efter


Græsset har haft det lidt svært pga den megen trafik og for lidt lys, det skulle gerne bliver bedre til næste sommer.


Vi tog kun den første del af rækken, så kan vi tage mere efterhånden som jeg får det brugt.


Der er stadig lidt roser i haven.


På taget af det gamle værksted blomstrer clematisen igen.
Årets første eventyrjuletræer blev lavet her i eftermiddags, så nu er årets julehave for alvor igang.

Julemandens værksted er færdigt, og døren lukkes indtil julehaven åbner.lørdag den 14. oktober 2017

Weekendprojekter.

Fredag middag kom de træer og buske som jeg havde bestilt tidligere på ugen. De blev plantet fredag eftermiddag, i det stykke vej som var blevet fjernet i søndags.

Fine kraftige planter. Popler som ammetræer, nobelis som læ og til klip, og til sidst almindelig benved, til at give lidt farve.


Den gamle grusvej som er blevet skiftet ud med frisk jord, og nu tilplantet. Postkassen blev flyttet.


Der er et stykke til græsser, stauder og løg lige inden de nye træer. Resten skal sås til med græs.


Formiddagsprojekt lørdag var at bygge endnu et konsolbord af murertreller, det vi byggede sidste efterår, har jeg brugt ved den lille skurvogn på legepladsen, kan lige skimtes herover. Det kan bestemt ikke undværes der :-)
Et gammelt havebord fik en tiltrængt ny bordplade, og et skilt til julemandens værksted blev savet ud. Bordplade og skilt har fået første gang maling.


Frokost og en lille lur på sofaen blev det også til. Vi fik sat de havemøbler som ikke skal bruges i julehaven på loftet. 

Herligt med weekend, fællesprojekter og god tid.

torsdag den 12. oktober 2017

Besøg af Loppe Deluxe og TV2.

I sidste uge havde jeg besøg af Loppe Deluxe. Det var Butik Popcorn - vintage, retro og antik boligindretning i Holstebro, som er med i programmet. De havde kontaktet mig om jeg var interesseret i købe nogle af de fund de havde gjort i Sverige, og det var jeg.

Det var super hyggeligt, der blev snakket, grinet og handlet
:-)Herunder TV2s kameramand, Fru Popcorn og Fru Pedersen.


De gode sager jeg fik købt. Bordet, kasser, kurve og den runde zinkbalje.


Kameramanden.


Kameramanden, Hr. Popcorn, han hedder også Thor og Fru Pedersen. 


Denne udsendelse af Loppe Deluxe sendes i Maj eller juni måned næste år.


mandag den 9. oktober 2017

Nyt projekt igang.

Søndag eftermiddag startede endnu et projekt op her i haven. Vores gamle grusvej ind til gårdspladsen er ikke så meget i brug længere, da jeg ikke vil have trafik herinde, når der er gæster i haven. Det støver og så synes jeg også det er for farligt med fritgående dyr, gæster og biler. En anden ting er at det jo ofte blæser meget her, og vinden kan rigtig få fart på ind af den smalle grusvej.

Så nu forsvinder grusvejen, og der skal plantes læhegn langs det læhegn der er i forvejen og græs i den del af vejen der ligger op ad det eksisterende græs ved legepladsen.


Da det ikke er et sted vi har den helt store glæde af at kunne kigge ud, vil vi ikke komme til at savne det. Derimod vil det blive skønt med læ, og en ny krog.


Det går nemt og hurtigt med maskinhjælp.


Gruset blev skrabet af og ny frisk jord lagt på.

Der er en sti overfor skurvognen, som går ned til de 2 skurvogne som står lidt længere nede i haven. Den vil blive forbundet med græsset på legepladsen, når det nye græs er etableret.


Gravearbejdet er færdigt, der er kommet ny jord i det hele, så nu kan det sjove begynde. Jeg fik dog ikke taget et billede, men det kommer. Jeg er sikker på det bliver rigtig godt. 


søndag den 8. oktober 2017

Kyllingehus projekt afsluttet.

I foråret købte jeg et brugt legehus af min niece. Det skulle forvandles til kyllingehus. Vi manglede et lille hus til de kyllinger som blev for store til den lille kyllingeskurvogn. Tiden var lidt knap, så istedet for at starte helt forfra med et byggeri, blev det et genbrugsprojekt.


 Lyserødt og slidt var det, og lidt råd i udhænget. Efter nogle dage inde i maskinhuset, blev det rigtig fint. Brædderne på taget blev afmonteret , tagpappet løsnet og der blev savet lidt af taget, da der havde været trukket vand ind, og det ikke var friskt længere. Nye brædder blev sat på og tagpappet svajset fast igen. Derefter fik tagpappet et ordentligt lag tagpaptjære. Alt udvendigt træ blev malet.


Indeni har vi ikke gjort så meget, udover at fjerne bord og hylder. Og så vi har lavet et hul med låge, så de kan komme ud.


Der skulle et skilt på huset, så man kan se hvad det er. Det blev først i går jeg fik malet det. Et hyggeligt lille projekt til en regnvejrsdag. Mine skilte kan du se hvordan jeg laver HER


Skiltet blev sat op i formiddags, så nu er kyllingehuset helt færdigt. 


Det første hold kyllinger tog huset i brug i sommers, de er nu ved at være så store så de kan flytte over i hønsehuset.


Kyllingehuset står ved siden af andegården, så når der ikke er ænder i andegården kan den bruges som kyllingegård. Den lille kyllingeskurvogn står på græsset ved siden af. Den kan du se hvordan vi byggede HER